Vision - Bygningen der aldrig sover

Pakhusene er et levende og rummeligt kraftcenter, som lægger vægt på fællesskab og overskud. Det er “Bygningen der aldrig sover”… På mange måder sætter projektet fokus på at sikre den perfekte work-life-balance for de mennesker, der lever et aktivt privatliv og/eller erhvervsliv.

Med Pakhusene udnytter vi således den synergi, som findes mellem folk, der bor og arbejder i området. Derfor er det et opgør med 8-16 og 16-8 tankegangen, som ofte præger hhv. erhvervs- og boligbyggeri.

Pakhusene danner de perfekte rammer om et godt naboskab mellem virksomheder og beboere. Med inspiration fra tankerne om shared economy bliver det muligt for den enkelte virksomhed eller beboer at benytte faciliteter som cykelparkering, vinterbadning/sauna, madordning, lokaleleje og meget andet.

Fokus på at sikre den perfekte work-life-balance for de mennesker, der lever et aktivt privatliv og/eller erhvervsliv

Netværk

Hvis din virksomhed flytter ind i Pakhusene, får I ikke bare tag over hovedet. Jeres virksomhed bliver en del af et stærkt netværk med andre visionære virksomheder. Husets indretning og vision betyder, at man får et godt og tæt naboskab med de andre virksomheder. Dette kan skabe vækst og samarbejde på kryds og tværs.
Hvis du ønsker at høre mere om hvem, der allerede har besluttet at flytte ind i Pakhusene, kan du skrive til os her:

Kontakt os

Fakta om Pakhusene

Pakhusene er et markant projekt på Aarhus Ø. Det består af fem punkthuse på tilsammen ca. 35.000 m2. I første byggefase opføres tre af husene på i alt ca. 15.000 m2, hvoraf den ene bygning på ca. 9.000 m2 bliver til erhverv og 6.000 m2 til ejerlejligheder. Der vil være mulighed for at leje erhvervsarealer fra ca. 500 m2 til ca. 8.000 m2.

Byggeriets 1. etape forventes at være klar til indflytning ultimo 2016. Hvis du er i tvivl om din virksomheds pladsbehov, stiller udlejer en arkitekt til rådighed, som kan kortlægge jeres behov og udarbejde et uforpligtende indretningsforslag.

Visioner og hjerteblod

Pakhusene er ikke bare et almindeligt kontorbyggeri. Det er et projekt, hvor man fra starten har valgt at kombinere kontor og bolig for på den måde at skabe liv og diversitet. Desuden har en række af projektets centrale partnere fra starten valgt, at de selv vil flytte deres kontor og/eller bolig ned på havnen. Det gælder bl.a. for projektets arkitekt og en af projektets developere Rune Kilden. Derfor har alle projektets parter tænkt ud af boxen og lagt overlæggerne højt, når de har skabt Pakhusene. Resultatet er et visionært projekt med masser af hjerteblod.

Del af en mega-trend

I følge en stor undersøgelse fra konsulenthuset PWC vil deleøkonomi på verdensplan udgøre 2.040 milliarder kroner i 2025 - mod 91 milliarder i dag. Derfor er der ingen tvivl om, at flere og flere vil få øjnene op for de åbenlyse fordele, der er ved at dele ting. Med væksten i koncepter som airbnb og taxaselskabet Uber og delebilsfirmaet gomore peger trenden i retning af, at vi hellere vil have brugsret end ejerskab til flere og flere af de ting, vi omgiver os med.
Derfor er shared economy tænkt ind i Pakhusenes DNA fra starten, uanset om det handler om fitness og sauna faciliteterne i kælderen eller om mødelokalerne, kantinen eller den fælles tagterrasse.

Logoets symbolik

Pakhusenes bomærke er på den ene side en pil, der viser retning og angiver en lokalitet. Desuden viser det, hvordan flere forskellige elementer eller linjer kan mødes og samle energien i ét punkt. Rent grafisk henter logoet sin inspiration i lotusblomsten, som rent symbolsk betyder samling, fornyelse og åbenhed. Vi håber, at du vil tage imod Pakhusene i den rette ånd og være med til at udfylde rammerne og bidrage til projektets udvikling.