Ét Aarhus

Image-description

Aarhus Ø har over de seneste år været i en enorm udvikling, og mange nye byggerier er skudt i vejret. Med den nye havnefront, Havnebadet og de mange nye øboere, der skaber liv på Aarhus Ø, smelter byens nye bydel sammen med resten af Aarhus. Midt i sammensmeltningen ligger Pakhusene, hvor god energi møder erhvervsbyggeri.

Image-description
Image-description
 • Image-description

  Midt i byen

  Pakhusene er strategisk godt placeret i gåafstand til Aarhus gågade. Med placeringen i Aarhus centrum er det nemt at komme til Pakhusene med alle transportformer.

 • Image-description

  Parkerings­­pladser

  Der er parkeringskælder samt offentlige parkeringspladser ved og omkring Pakhusene. De tilgængelige p-pladser kan anvendes mod betaling. Erhvervslejere i Pakhusene har mulighed for at leje flydende parkeringspladser, som de ansatte kan benytte inden for normal arbejdstid.

 • Image-description

  Letbanen er på vej

  I midterrabatten på Bernhard Jensens Boulevard er der allerede gjort plads til Letbanen. Når de sidste godkendelser er på plads, går anlægsarbejdet i gang, og Letbanen er herefter køreklar på Aarhus Ø i løbet af et til to år.

 • Image-description

Enkle transportmuligheder

 • Parkerings­­pladser

  Bussen kører helt ud til spidsen af Aarhus Ø, og har stop lige ved Pakhusene. Tager du bussen ind til Nørreport, går der busser i alle byens retninger.

 • Tog/Letbanen

  Letbanens nærmeste stop befinder sig ved Østbanetorvet. Skal du videre til andre dele af landet, så kører Letbanen også til Aarhus Hovedbanegård, som ligger 2,5 km. fra Pakhusene.

 • Bil

  Pakhusene er placeret strategisk godt i forhold til byens indfaldsveje:

  • Fra syd via Kystvejen
  • Fra nord via Randersvej
  • Fra Risskov via Skovvejen
 • Nordic Seaplanes

  En kort køretur fra Pakhusene kan du hoppe på Aarhus’ vandflyver. Den flyver 3-4 gange dagligt og flyver til København på 45 minutter.

 • Cykel

  Er du til den to-hjulede, så er det utroligt nemt at komme til Pakhusene. Der er cykelsti hele vejen ud til spidsen af Aarhus Ø, og der er cykelparkering lige ved siden af Pakhusene.

 • Pakhusene ligger i gåafstand fra Aarhus centrum. En gåtur langs havnebassinet og forbi Havne­badet, tager dig lige til døren i Pakhusene.

 • Molslinien

  Molslinjen lægger til i kort afstand fra Pakhusene. I år 2020 flytter Molslinjen til en anden placering på Aarhus Havn.

Image-description

Havnebadet

I sommeren 2018 åbnede det nye havnebad ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Med plads til 650 badegæster, åbningstider i både sommer- og vinterhalvåret samt sauna, er der rig mulighed for at få et forfriskende dyp på vej til eller fra arbejde. Bagefter kan du nyde en varm kop kaffe fra Street Coffee eller se surferne stå på wakeboards ved Aarhus Watersports Complex.

Image-description

Vandaktiviteter

I kort afstand fra Pakhusene finder man et væld af vandaktiviteter: Aarhus Internationale Sejlsportscenter byder på sejlsportsaktiviteter for både amatører og Danmarks absolutte elite, hos Surf Agency kan firmaeventen afholdes med eksempelvis paddle surfing eller vildmarksbad, og hos Aarhus Watersport Complex kan I prøve kræfter med et wake­board på den populære kabelbane.

Image-description

Hotel og kongrescenter

I år 2019 starter byggeriet af Scandic Hotel ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Bygningen bliver formet som en snegl, hvor der snor sig en offentlig trappe op til en skybar med en formidabel udsigt i 76 meters højde. Og med 500 værelser, plads til 2.000 konferencegæster og 3.500 koncertgæster er der rig mulighed for at mødes med forretningsforbindelser, kolleger, samarbejdspartnere og venner i både formelle og uformelle sammenhænge.

Image-description

Ø-linjen

Ø-linjen gør Aarhus Ø grønnere. Store træer, græsarealer, frugttræer, træningsområder og meget mere er en del af den nye Ø-linje, som skaber mere liv mellem bygningerne. Ø-linjen er nabo til Pakhusene, så det er oplagt at bruge de grønne områder til en pause fra arbejdet, et gå-møde eller hyggeligt samvær med kollegerne.

Image-description

Restauranter og
spisesteder

Skal du spise en god frokost eller middag i nærheden af Pakhusene, er mulighederne mange. På toppen af Pakhusene flytter Michelin-restauranten Substans ind. Her kan du få en gourmetoplevelse med udsigt over Aarhus Ø. I Z-Huset overfor kan du få god mad i intime omgivelser på gourmetrestauranten Ghrelin. Vin, hjemmebrygget øl og små retter kan du få på charmerende og rå Hantwerk. Ved Teatret Gruppe 38 i AARhus vil en ny restaurant byde velkommen med god mad for alle. Er du mere til en gammel kending med gedigen dansk mad, kan du få en bøfsandwich på Havnens Perle. I de kommende år vil flere nye restauranter blomstre op.

Image-description

Teatret Gruppe 38

I 2019 flytter Teatret Gruppe 38 fra Mejlgade til Aarhus Ø. De flytter ind i et nyt og større teaterhus i Bjarke Ingels Groups byggeprojekt AARhus. Her vil de fortsat fortælle gode historier med nærvær og høj kunstnerisk kvalitet – blot i større og nyere rammer.

Image-description

“Vi har valgt at flytte ind i Pakhusene for at blive en del af det nye fællesskab og den nye bydel, der bliver skabt på Aarhus Ø. Og samtidig være den første barber og frisør i området.”

Siban
Ahmed
Ejer af Aarhus Barber
Image-description

Ind blik

Image-description
martin
ib
Direktør i MIB

”Selvom man driver en forretning, så er fællesskabet en kæmpe berigelse.”

MIB serverer hver dag frokost for Pakhusenes lejere i den fælles kantine. Her kan virksomhedernes ansatte få stillet sulten i en lækker buffet, hvor der er tænkt på at lave mad for både øjne og mave på en sjov og legende måde. Konceptet er bygget op om fælleskabsfølelsen, hvor kantinen er frirummet, folk mødes og får god mad.

Ud over frokosten i Pakhusene tilbyder MIB også eventcatering samt smørrebrød, kager, hjemmelavede færdigretter og andre lækre delikatteser i MIBmadmarked i Pakhusenes adkomstområde. Fællesskabstanken er også ført videre i MIB med mulighed for dining-arrangementer, temaaftener og intimkoncerter i Pakhusene.