En fælles vision i et socialt kontormiljø
Pakhusene er et funktionelt og effektivt erhvervsbyggeri bygget på en vision om fællesskab og god energi. Pakhusene er stedet for virksomheden, som tænker ud af boksen og som ønsker et kontormiljø, hvor man deles om alt fra kantine og mødelokaler til fredagsbarer og fodboldbane. Det er for virksomheden, der lægger vægt på kvalitet, et socialt miljø og aktive rammer. Og som samtidig kan se en fordel i at dele med andre og få mere for pengene.
Lounge med udsigt
over byen og bugten
I den nye del af Pakhusene bliver der etableret et loungeområde for alle lejerne i Pakhusene. Her kan de slappe af i de bløde lænestole, nyde et godt glas vin ved fyraften eller holde et afslappet møde med god kaffe.
Fra loungen er der udgang til husets tagterrasse. På de lyse sommeraftener er der garanti for mange hyggelige timer med et koldt glas hvidvin og lækker mad fra restaurant Substans. Loungen er også stedet, som vil være samlingspunktet for den fælles fredagsbar.
Om aftenen og i weekenden bliver loungen en del af Restaurant Substans, hvor gæster kan nyde en gastronomisk oplevelse hos en af byens Michelin-restauranter.
“Vi har valgt at flytte i Pakhusene, fordi vi synes, vi passer godt ind med vores energi og hele fællesskabet, der er. Så glæder vi os i høj grad til at blive en del af noget større, komme ind i et energisk fællesskab og mangfoldigheden i forskellige typer mennesker og forskellige energi - det bliver fantastisk. Og så skriger udsigten bare på en god restaurant."
Louise og Rene
Mammen Stiftere af Restaurant Substans
Ind blik
Når mursten får plads i hjertet
Stine Hindby og Rune Kilden er idémagerne bag Pakhusene, og sammen med arkitekterne AART Architects, ingeniørvirksomheden Artelia og PFA Ejendomme bygger de den nye etape af Pakhusene. I dag sidder Stine og Rune til dagligt selv på 8. sal i Pakhusene og kan glæde sig over, at Pakhusene er blevet, som de havde drømt om.
Pakhusene er nemlig skabt ud fra Stine og Runes egne forestillinger om, hvordan de vil drive deres virksomhed. Derfor er adgangen til fælles faciliteter og tankegangen om deleøkonomi utrolig vigtig, så de som virksomhedsejere i stedet kan fokusere på deres kernevirksomhed og samtidig kan dele udgifterne med andre både i og omkring Pakhusene.
God karma fra start
Det var et stort engagement, god energi og et ønske om at skabe et rigtigt fedt kontormiljø, der var med til at give byggeriet god karma fra starten. Når Stine i dag går en tur gennem huset, kan hun stadig mærke, hvordan den gode energi lever. Stine kan hver dag hilse på projektets partnere fra både AART Architects og Artelia, som også har valgt at flytte ind i Pakhusene og samtidig glæde sig over, at husets øvrige lejere er glade og stolte af at arbejde i Pakhusene.
Nu bliver der fintunet
I Pakhusenes første etape er der mange gode ting, der er lykkes med byggeriet. Grundtanken med at opføre et moderne pakhus med gode gedigne materialer, der ikke kræver en masse vedligeholdelse, føres videre i Pakhusenes etape to. Derfor bliver der nu fintunet. En lounge med bløde stole, skal give mulighed for at være sammen og arbejde på en anden måde.
Bæredygtigt byggeri med guldcertifikat
Pakhusene er stolte af at kunne kalde sig et bæredygtigt byggeri. Ikke alene er der tænkt på strømforbruget med solceller på taget, der er også tænkt på at spare på energiniveauet uden at gå på kompromis med et godt indeklima. Det er en samlet helhedsbetragtning, der fokuserer på miljømæssige-, sociale- og økonomiske aspekter, der har været med til at give Pakhusene en grøn profil.
DGNB-certifikat
Pakhusenes grønne profil kommer blandt andet til udtryk i byggeriets DGNB-guldcertificering. Pakhusene er blevet tildelt guldcertificeringen på baggrund af en lang række konkrete parametre:
- Fleksibel plandisponering
- Offentlig adgang til byggeriet
- Blandet anvendelse i byggeriets daglige funktion
- Synlige tekniske installationer
- Mange muligheder i nærområdet
- Gode forhold for cyklister
- Parkering i ly og læ for vejret
- Sociale kvaliteter
- God totaløkonomi
- Generel miljøbevidsthed
Ingeniørvirksomheden Artelia har været rådgiver og ansvarlig for gennemførelsen af DGNB-certificeringen i Pakhusene.
Solceller
På Pakhusenes tag findes der ca. 400 m2 solceller. De er med til at forsyne bygningen med ca. 43.500 kWh/år. Ifølge Artelia svarer det cirka til den mængde strøm, som ti husstande bruger på et år.
Danske materialer fra lokale leverandører
Pakhusene er desuden et byggeri, hvor der er stort fokus på danske og lokale materialer.
De røde mursten er fra Petersen Tegl i Broager og lofterne er fra Troldtekt, som blandt andet har fokus på produkter med lavt ressourceforbrug. Derudover er gulvene i kantinen og loungen fra Dinesen Gulve, der får deres træ fra bæredygtigt skovbrug og køkkeninventaret er fra den danskproducerende virksomhed Svane.
Indeklima
Indeklimaet i Pakhusene spiller en vigtig rolle i at sikre et godt arbejdsmiljø. Ventilationsanlægget er zoneopdelt, så man nemt kan variere luftmængden efter behov og område. Derudover er der mekanisk køling samt aktiv rumkøling i særligt udsatte rum, hvilket er med til at sikre en god oplevelse af indeklimaet.
Derudover er der i kantinen akustikregulerende lofter og trælameller, der afhjælper støjgener.